SAUL:n kisoista molemmilta matkoilta mestaruudet – nyt treeniä loppukesän kisoihin

2021-08-06

Viikonloppuna tuli käytyä tosiaan Mikkelissä, SAUL:n (Suomen Aikuisurheiluliiton) SM-kisoissa. Hyvin oli kisat kyllä järjestetty ja muutenkin hyvä tunnelma.

Kisamatkoinani lauantaina oli 800 m ja sunnuntaille sit 10000 m. Sarja M35. Molemmilta matkoilta tuli mestaruudet siis tässä sarjassa M35. Tosin 800 m:n juoksuun en järin tyytyväinen voinut olla, kun aika jäi melko vaatimattomaksi 2.06. Taso parani kuitenkin hieman edellisestä kasisatasen startistani, jonka juoksin Reippaan kuukausikisoissa reilu pari viikkoa sitten. Silloin aika 2.07. Viimeksi näin hitaasti kuin 2.07 aikaan kasin kisan oon varmaan juossut vuonna 1999, jos nyt oikein muistan. Tosiaan, yllättävän huonoa tekemistä kasin kisoissa, vaikka treenit ovat kulkeneetkin. No, luottoa on kuitenkin vielä että kasikin lähtee kulkemaan – vaatinee ehkä lisää erikoisharjoitteita, nopeuskestävyyttä ja nopeutta!

Sunnuntain 10000 m kulkikin huomattavasti paremmin kuin 800 m. Treenipainotuksetkin ovat olleet nyt enemmän kestopuolella, joten eipä tuo sikäli yllätyksenä tullut että voisi kulkeakin. Ekan puoliskon juoksusta olin kärjessä juoksevaa kaksikkoa Palsa (M30) ja Hyttinen (M35) jäljessä aika paljonkin, noin 50-100 m. Toisella puoliskolla sain vähitellen kavennettua tuota eroa ja viimeisen kierroksen rytminvaihdokset onnistui – ekana maalissa. Kirien siis voittoon. Aika 32.46. Eipä tuossa, vaikka toinen puolisko tosiaan kulki jo, niin täysillä sai kyllä juosta loppuun asti. Keli oli kisan aikana aika jännä, välillä muun muassa satoi aika paljon. Hieman optimaalisemmissa olosuhteissa oltaisiin voitu kellottaa varmasti jonkin verran parempia aikoja. Hyvä kisa kuitenkin! ; )

Tällä hetkellä jatkan lyhyellä, oikeastaan pakollisella, kevyemmällä jaksolla, jotta saisi pois tiettyjä kiputiloja jaloista. Muuten pittää keskittyä loppukesän kisojen valmistaviin treeneihin ja ajatuksena ois kisata useampikin kisa. Ihan tarkkaa kisasuunnitelmaa ei tosin juuri nyt ole. Tutkitaan kalenteria. Niin ja pitää itseasiassa olla tarkkana myös koronatilanteen suhteen. Koronatilannehan ei nyt taas kovin hääviltä näytä, joten saa tosiaan nähdä mitä tulee. Tilanteen mukaan on siis elettävä ja ennen kaikkea terveys edellä!

Comments are closed.