Vauhtikestävyyttä, nopeuskestävyyttä, nopeutta – kesän harjoittelua

2021-07-16

Hyvin on liikahdellut treeniviikot tässä, mutta kisasuoritukset ovat jääneet vielä suht vaatimattomiksi. Se on myönnettävä.

Juhannuksena tuli käytyä perinteisissä Keuruun juhannuskisoissa, matkana 3000 m. Keuruun juhannuskisat ovat kuuluneetkin jo melkoisen useana vuonna kesän kisakuvioihin. Ja matkana on myös usein ollut 3000 m – oma ennätysjuoksukin (aika 8.33) on itseasiassa Keuruun juhannuskisoissa juostu, tämä siis vuodelta 2012. Muitakin matkoja on tietty Keuruun kisoissa juostu ja koettu, 800 m ja 1500 m lähinnä. Hyvät fiilikset yleisesti ottaen Keuruun kisoista!

Hyvät fiilikset jäi tälläkin kertaa kisoista muuten, mutta oma juoksu ei tällä kertaa tosin kulkenut ihan niin kuin olin ennakkosuunnitelmissa kaavaillut. Olin ajatellut ainakin yhdeksän minuutin alitusta, mutta tällä kertaa aika painui päälle yhdeksän, aikaan 9.09. Jos jotain hyvää kisasta haluaa hakea näissä vauhdeissa, niin eka kilsa ja kolmas kilsa (tai oikeastaan viimeiset kaksi kierrosta) olivat ihan ok juoksua. Välikilometri, toinen kilsa, ei kulkua. Tällaista tämä aina välilllä on, ei kulje ihan ennakkosuunnitelman mukaisesti jne. No, ainakin tällaiset esitykset näkyy aika nopeasti treeneissä: maksimikestävyysvetojen ja vauhtikestävyyystreenien vauhdit ovatkin jo nousussa. Vauhtikestävyyteen on siis keskityttävä enemmän.

Treenejä jatkankin tosiaan nyt lähinnä vauhtikestävyyteen, nopeuskestävyyteen ja nopeuteen keskittyen. Eiköhän se tuloskuntokin siis sieltä löydy jossain vaiheessa kesän mittaan!

Muuten on ollut melko kiireistä ja tästä johtuen sivupäivityksetkin ovat jääneet melko vähäisiksi viime viikkojen osalta. Pitääkin taas päivittää hieman näitä sivuja, kun tässä vaan ehtii ; )

Comments are closed.