Kevään mäkijuoksuja ja määräharjoittelua

2021-03-26

Tuli avattua tuossa jo kevään mäkijuoksukauttakin eli ensimmäiset mäkivetoharjoitukset kevääseen on jo tehtynä. Harjoituksen painotus oli tällä kertaa nopeus ja nopeuskestävyydessä, lyhyitä 150 metrisiä yhteensä 12 kertaa ylämäkeen juostuna. Hyvin kulki kyllä ja ajatuksena olisikin tässä kevään mittaan tehdä tämän tyyppisiä treenejä vähintään kerran viikossa. Vetomatkojen pituuksissa ja toistojen määrissä tulee tosin vaihteluja. Yksi painopistealueista siis kuitenkin mäkijuoksuissa.

Muuten treenailut ovat menneetkin enemmän määräpainotteisemmin, aerobista määrää juosten ja hiihtäen. Vauhtikestävyyslenkit on kulkenut myös suht hyvin. Tästä jatketaan tekemistä, määrää vielä jonkin aikaa painottaen.

Hyvä olisi jossain välissä kevään mittaan testata vauhteja myös kisoissakin, mutta saa nähdä milloin se on ylipäätään mahdollista. Kisakalenteria kun katsoo niin aika paljon kisoja on peruttu tai siirretty keväältä koronatilanteen takia. Näinhän se pitää ollakin tässä tilanteessa, sillä onhan koronatilanne mennyt jo melko pitkään vaan huonommaksi. Toivotaan siis että kesää kohti tilanne alkaisi normalisoitumaan!

Comments are closed.