Julkaisut

ILMOITUS
Saimme nyt kesäksi valmiiksi kirjan Talvisodan aikaista kirjeenvaihtoa – Erkki ja Marjatta Klemolan kirjeitä 1939-1940.

Kirjeiden sisällöstä nousee esille osin sotasensuurin vaikutukset kirjoittamiseen. Kirjeistä välittyy nuoren parin onni ja kaipuu, ja ne ovat olleet myös aina tärkeitä elonmerkkejä toiselle. Kirja sisältää myös Marjatan sukulaisten ja ystävien kirjeitä.

Aika on ollut tuolloin äärimmäisen kovaa ja vaikeaa aikaa suomalaisille. Julkaisusta välittyykin näkökulmia, ehkä enimmäkseen perhehistoria -näkökulmasta, tuohon vaikeaan sota-aikaan. Yhteisen perhe-elämän äkillinen muutos sodan takia. Rakkaus, tuska, usko, toivo ja isänmaanrakkaus. Luottamus tulevaisuuteen, kaikesta huolimatta.

Kirjeet on koonnut Liisa Björkqvist (o.s. Klemola). Graafisen suunnittelun ja taiton on toteuttanut Väinö Klemola / Väinö Klemola Design. Julkaisu sisältää myös hyvin kuvamateriaalia, pääasiassa Erkin ja Marjatan kotialbumista ja arkistosta. Julkaisua kuvittamaan saatiin kuvia myös Viipuriportaalin ja Museoviraston kuvakokoelmista, tekstin asiayhteyksiä tukien.

Haluamme kiittää vielä Viipuriportaalia (VSKS-portaali, Wiipuri.fi) ja Museovirastoa kuvakokoelmakuvien käyttöoikeuksista julkaisussa! Lisäksi isot kiitokset Printekille Keuruulle painotyöstä! Nopeaa ja hyvää työtä!

Kirja on omakustannejulkaisu, 168 s.

Lisätietoja julkaisusta:

Liisa Björkqvist
lbjorkqvi(at)gmail.com

Väinö Klemola
vaino(at)vainoklemola.fi

Graafinen suunnittelu -osioon tästä linkistä.

Comments are closed.