Hinnoittelua ja muita huomioita: Kuvataide

Kuvataideteoksien myyntihintaan vaikuttavat etenkin työprosessi, teoksen/teosten koko ja työhön tarvittavien materiaalien määrä. Tilaustöissä sovitaan aina projektipalkkio. Projektikokonaisuus vaikuttaa aina hinnoitteluun. Pääasiassa yksittäisen teokseni hinnoittelu vaihtelee 700 – 3000 euroa / teos välillä, johon lisätään alv. 10 %. Normaalista poikkeavissa työkokonaisuuksissa hinnoittelu voi poiketa edellä mainituista summista.


Muita huomioita

Teoksen tai teoksien toimitustavasta sovitaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti. Myös mahdollinen teoksen tai teoksien kehystäminen ja samalla mahdolliset kehystämiskustannukset sovitaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Luonnoksista/vedoksista, määrä ja muoto, sovitaan myös tapaukohtaisesti tilausneuvotteluissa. Vedos voi olla esimerkiksi digitaalinen valokuva, tulostettu valokuva teoksesta, piirros, digitaalinen tai tulostettu piirros. Teos ja työprosessi määrittävät yleensä luonnostelua.

Huomiona, että aikataulut ovat kuvataidetilauksissa yleensä hieman pidemmät kuin esimerkiksi graafisen suunnittelun tilauksissa. Luonnoksista teokseen/teoksiin on hyvä yleensä varata useampi viikko. Projektin laajuus määrittää lopulta työnkeston. Työnkestosta teen arvion jo projektin alkuvaiheessa.

Comments are closed.