Hinnoittelu / Graafinen suunnittelu, Kuvittaminen, Mainonta

Huom! Hinnat ovat suuntaa antavia. Kysy rohkeasti tarjousta. Joustoa löytyy hinnoissa!

Hinnoittelussa osassa tuotteissa on kaksi eri hintaluokkaa, jotka perustuvat työmäärään ja työn vaativuuteen. Taittotyönä (hintaluokka 1) toteutetut tuotteet ovat hieman edullisempia kuin enemmän suunnittelutyötä vaativat projektit. Taittotöissä käytetään yleensä valmista ilmettä (esimerkiksi yrityksen, organisaation, brändin tai tapahtuman jo valmista ilmettä). Ilme määrittää taittoa ja työ on ns. rutiinitaittotyötä. Toisessa hintaluokassa (hintaluokka 2) on otettu huomioon graafisen suunnittelun osuus ja tuotteelle tulee näin ollen hieman enemmän hintaa. Tuote sisältää tällöin mm. useampia (2-4) tai yksittäisen suunnitellun kuvaelementin, typografisia valintoja, kuvamuokkausta tai kuvan rakentamista ja taiton. Kokonaisuus ratkaisee tuotteen hinnan.


Hinnasto:

  Hintaluokka 1: Taitot
Hintaluokka 2: Suunnittelutyöt
Logot ja tunnukset alk. 250 + alv. 24 % alk. 600  + alv. 24 %
  (tekstilogot tai vastaavat) (suunnittelu)
     
Lehtimainokset alk. 175 + alv. 24 % alk. 225 + alv. 24 %
Flyerit alk. 225 + alv. 24 % alk. 275 + alv. 24 %
     
Esitteet alk. 350 + alv. 24 %  
     

Esimerkki 1. Esitteen taitto A5 4-sivua: 350 + alv. 24 %
Esimerkki 2. Esitteen taitto A4 12-sivua: 550 + alv. 24 %
Esimerkki 3. Esitteen suunnittelu ja taitto A5 4-sivua: 450 + alv. 24 %
Esimerkki 4. Esitteen suunnittelu ja taitto A4 12-sivua: 750 + alv. 24 %


  Hintaluokka 1: Taitot
Hintaluokka 2: Suunnittelutyöt
Julisteet alk. 250 + alv. 24 % alk. 550 + alv. 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
     
Nettisivubanneri alk. 225 + alv. 24 % alk. 450 + alv. 24 %
     
     
Some-kuva / mainokset alk. 175 + alv. 24 % alk. 250 + alv. 24 %
     
     
Suurkuvat    
Roll-up
alk. 400 + alv. 24 % alk. 600 + alv. 24 %
     
     
Suurkuvajulisteet
alk. 500 + alv. 24 % alk. 700 + alv. 24 %
     

Sovellukset:
Muokattava aineisto, taittopohjat, muokattavat tiedostot:
Aineistohinta määrittyy kokonaisuuden mukaan, muokattavissa aineistoissa yleensä hinta kolminkertaisena. Esimerkiksi 1 -sivun taittopohja: suunnittelua 5 tuntia (5 x 45,00 + alv 24%), yhteensä 279,00 (sis. alv 24 %). Lopullisen taittopohjan tai muokattavan tiedoston hinta kolminkertaisena: 837,00 (sis. alv 24 %). Poikkeuksia voi tässä kontekstissa olla: esimerkiksi tietyn tyyppisissä tuotteissa, kuten graafisissa ohjeistoissa, muokattavat aineistot voidaan sisällyttää pakettihintaan erillisessä tarjouksessa. Muokattavissakin aineistoissa kokonaisuus ratkaiseen tuotteen hinnan.

Uudelleen käytettävät tausta- tai pohjakuvat:
Aineistohinta määrittyy kokonaisuuden mukaan, yleensä hinta tuplana tai sopimuksen mukaan. Esimerkiksi taustakuva someen: suunnittelua 5 tuntia (5 x 45,00 + alv 24 %), yhteensä 279,00 (sis. alv 24 %). Lopullisen kuvapohjan, kuvatiedoston, hinta tuplana: 558,00 (sis. alv 24 %). Uudelleen käytettävät taustakuvat ovat lähtökohtaisesti ei-muokattavia kuvia: käyttäjä voi vaihtaa esimerkiksi tekstitietoja itsenäisesti somessa/ohjelmassa, ja kuva toimii taustakuvana. Huomiona: kokonaisuus ratkaisee tuotteen hinnan.


Julkaisusuunnittelu, laajemmat kokonaisuudet

Lehdet, Oppaat
alk. 800 + alv. 24 %  
sivuja 20-80    
     
Esimerkki 1.    
Opas, 60 sivua,
1500 + alv. 24 % (taitto)  
A5 -koko    

Kirjasuunnittelu

Kirjasuunnittelu    
ja kirjataitto   alk. 2000 + alv. 24 %
     
Esimerkki 1. Kirjantaitto ja ulkoasun suunnittelu, sivuja 200 (teksti, ei kuvia),
  sisältää kansien suunnittelutyön
  3800 + alv 24 %

Kuvittaminen

Kuvitus   alk. 350 + alv. 24 %
  Sisältää kuvituksen asiakkaan toiveiden mukaan (tai kuvituskokonaisuuden), teknisesti kuvitus voi olla esimerkiksi tietokonegrafiikkaa, piirros, maalaus, valokuvaa soveltava ja eri tekniikoita yhdistelevä. Hinta määrittyy työkokonaisuuden mukaan.

Tuntihinnoittelu

  Lisätyöt, nopea taittotyö
ja rutiini taittotyö
Vaativammat graafisen
suunnittelun työt
  35 + alv. 24 % / h 45 + alv. 24 % / h

Kaikkiin tässä hinnastossa mainittuihin hintoihin sisältyy 3 vedoskierrosta. Tuotekohtainen, tiettyyn hintaan sisältyvä, vedoskierroksien määrä voidaan sopia myös erikseen. Vedokset digitaalisessa muodossa, yleensä pdf -muodossa. Ylimääräisistä vedoskierroksista, ja yhtälailla muista ylimääräisistä töistä, veloitetaan tuntihinnoitteluperusteisesti työmuodon mukaan (suunnittelu tai taitto). Mahdolliset painetut vedokset sovitaan erikseen ja hintoihin lisätään tällöin vedosten painatuskustannukset (voidaan tehdä näistä esim. tarjouspyynnöt eri painotaloille). Huomiona myös, että hinnoissa ei ole huomioitu muiden palvelutarjoajien hintoja (esimerkiksi eri digitaalisten alustojen mahdollisia palveluhintoja, eri painotalojen hintoja tai vastaavia). Edellä mainitut hinnat sisältävät siis suunnittelu-, taitto- ja kuvittamisen palvelujen hinnoittelut. Hinnastoa päivitetään myös aika ajoin ja hintoihin voi tulla muutoksia.


Kysy myös muita tuotevaihtoehtoja. Tässä esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia eri tuotteista / tuotekokonaisuuksista. Toimeksiantojen hinnoittelu määräytyy projektikokonaisuuden mukaan. Yleensä palvelujen kokonaishinnoittelu projekteissa määrittyy antamassani tarjouksessa. Tarjouspyynnöt onnistuvat helpoiten sivustolta löytyvällä tarjouspyyntölomakkeella tai sähköpostitse. Myös toimeksiannon alkuneuvotteluissa voimme sopia palkkion määrästä.


Laajemmissa projekteissa tehdään toimeksiantosopimus työnkulun, aikataulujen, oikeuksien ja muiden asioiden selkiyttämiseksi. Tällaisissa projekteissa toimeksiantosopimus vain selkeyttää asioita sopijaosapuolten kannalta.


Erikoistilanteet. Esimerkiksi hyvin kiireelliset taittotyöt, kiireellisyyden vuoksi osin normaalin toimistoajan ulkopuolella tehtävät työt, pitkälle aikavälille hajautetut projektit ja muut mahdolliset erikoistilanteet: sovitaan erikseen, sopimuksen mukaan. Toimeksiantosopimuskaan ei ole aina välttämätön. Olennaista on lähinnä että periaatteet ovat sopijapuolten kesken tiedossa, asioiden selkiyttämiseksi.


Toimeksiantojen ja muutenkin toiminnan perustana ovat Grafia ry:n (Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön, grafia.fi) ohjeistukset ja ammatilliset säännöt.


Maksutavat: yleensä laskutus sähköpostitse pdf -laskuna projektin jälkeen. Maksuihin ja maksukäytänteisiin liittyvistä asioista on mahdollista sopia myös erikseen, esimerkiksi toimeksiantosopimuksessa.


Comments are closed.