Hinnoittelu / Graafinen suunnittelu, Kuvittaminen, Mainonta

Huom! Hinnat ovat suuntaa antavia. Kysy rohkeasti tarjousta. Joustoa löytyy hinnoissa!

Hinnoittelussa osassa tuotteissa on kaksi eri hintaluokkaa, jotka perustuvat työmäärään ja työn vaativuuteen. Taittotyönä (hintaluokka 1) toteutetut tuotteet ovat hieman edullisempia kuin enemmän suunnittelutyötä vaativat projektit. Taittotöissä käytetään yleensä valmista ilmettä (esimerkiksi yrityksen, organisaation, brändin tai tapahtuman jo valmista ilmettä). Ilme määrittää taittoa ja työ on ns. rutiinitaittotyötä. Toisessa hintaluokassa (hintaluokka 2) on otettu huomioon graafisen suunnittelun osuus ja tuotteelle tulee näin ollen hieman enemmän hintaa. Tuote sisältää tällöin mm. useampia (2-4) tai yksittäisen suunnitellun kuvaelementin, typografisia valintoja, kuvamuokkausta tai kuvan rakentamista ja taiton. Kokonaisuus ratkaisee tuotteen hinnan.


Hinnasto:

  Hintaluokka 1 Hintaluokka 2
Logot ja tunnukset alk. 200 + alv 24 % alk. 450  + alv 24 %
  (tekstilogot tai vastaavat) (suunnittelu)
     
Lehtimainokset alk. 200 + alv 24 % alk. 250 + alv 24 %
Flyerit alk. 100 + alv 24 % alk. 150 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
Esitteet alk. 175 + alv 24 %  
  (taitto)  

Esimerkki 1. Esite A5 4-sivua: 175 + alv 24 % (taitto)
Esimerkki 2. Esite A4 12-sivua: 475 +alv 24 % (taitto)
Esimerkki 3. Esite A5 4-sivua: 275 + alv 24 % (suunnittelu ja taitto)
Esimerkki 4. Esite A4 16-sivua: 625 +alv 24 % (suunnittelu ja taitto)

  Hintaluokka 1 Hintaluokka 2
Julisteet alk. 225 + alv 24 % alk. 275 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
     
Nettisivu banneri alk. 200 + alv 24 % alk. 250 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
     
Some-kuva / mainokset alk. 150 + alv 24 % alk. 200 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
     
Suurkuvat    
Roll-up
alk. 270 + alv 24 % alk. 375 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)
     
Suurkuvajulisteet
alk. 350 + alv 24 % alk. 475 + alv 24 %
  (taitto) (suunnittelu ja taitto)

Julkaisusuunnittelu, laajemmat kokonaisuudet

Lehdet, Oppaat
alk. 650 + alv 24 %  
sivuja 20-80    
     
Esimerkki 1.    
Opas, 60 sivua,
1150 + alv 24 % (taitto)  
A5 -koko    

Kirjasuunnittelu

Kirjasuunnittelu    
ja kirjataitto   alk. 1200 + alv 24 %
     
Esimerkki 1. Kirjantaitto ja ulkoasun suunnittelu sivuja 200
  sisältää myös kansien suunnittelutyön
  2175 + alv 24 %

Kuvittaminen

Kuvitus   alk. 200 + alv 24 %
  Sisältää kuvituksen asiakkaan toiveiden mukaan (tai kuvituskokonaisuuden), teknisesti kuvitus voi olla esimerkiksi tietokonegrafiikkaa, piirros, maalaus, valokuvaa soveltava ja eri tekniikoita yhdistelevä. Hinta määrittyy työkokonaisuuden mukaan.

Tuntihinnoittelu

  Lisätyöt, nopea taittotyö
ja rutiini taittotyö
Vaativammat graafisen
suunnittelun työt
  30 + alv 24 % / h 40 + alv 24 % / h

Kaikkiin tässä hinnastossa mainittuihin hintoihin sisältyy 2-4 vedoskierrosta (vedokset digitaalisessa muodossa, yleensä pdf -muodossa). Mahdolliset painetut vedokset sovitaan erikseen ja hintoihin lisätään tällöin vedosten painatuskustannukset (voidaan tehdä näistä esim. tarjouspyynnöt eri painotaloille). Huomiona myös, että hinnoissa ei ole huomioitu muiden palvelutarjoajien hintoja (esimerkiksi eri digitaalisten alustojen mahdollisia palveluhintoja, eri painotalojen hintoja tai vastaavia kustannuksia). Edellä mainitut hinnat sisältävät siis suunnittelu-, taitto- ja kuvittamisen palvelujen hinnoittelut. Hinnastoa päivitetään myös aika ajoin ja hintoihin voi tulla muutoksia.


Kysy myös muita tuotevaihtoehtoja. Tässä esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia eri tuotteista / tuotekokonaisuuksista. Toimeksiantojen hinnoittelu määräytyy projektikokonaisuuden mukaan. Yleensä palvelujen kokonaishinnoittelu projekteissa määrittyy antamassani tarjouksessa. Tarjouspyynnöt onnistuvat helpoiten sivustolta löytyvällä tarjouspyyntölomakkeella tai sähköpostitse. Myös toimeksiannon alkuneuvotteluissa voimme sopia palkkion määrästä.


Laajemmissa projekteissa tehdään toimeksiantosopimus työnkulun, aikataulujen, oikeuksien ja muiden asioiden selkiyttämiseksi. Tällaisissa projekteissa toimeksiantosopimus vain selkeyttää asioita sopijaosapuolten kannalta.


Erikoistilanteet. Esimerkiksi hyvin kiireelliset taittotyöt, kiireellisyyden vuoksi osin normaalin toimistoajan ulkopuolella tehtävät työt, pitkälle aikavälille hajautetut projektit ja muut mahdolliset erikoistilanteet: sovitaan erikseen, sopimuksen mukaan. Toimeksiantosopimuskaan ei ole aina välttämätön. Olennaista on lähinnä että periaatteet ovat sopijapuolten kesken tiedossa, asioiden selkiyttämiseksi.


Toimeksiantojen ja muutenkin toiminnan perustana ovat Grafia ry:n (Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön, grafia.fi) ohjeistukset ja ammatilliset säännöt.


Maksutavat: yleensä laskutus sähköpostitse pdf -laskuna projektin jälkeen. Maksuihin ja maksukäytänteisiin liittyvistä asioista on mahdollista sopia myös erikseen, esimerkiksi toimeksiantosopimuksessa.


Comments are closed.