Mäkijuoksua ja palauttelua

2021-04-09

Mäkijuoksuista oon hakenut edelleen vauhteja ja voimaa kesää kohti mentäessä. Myös reippaampien tasavauhtisten vauhtikestävyyslenkkien kautta oon vauhteja pyrkinyt nostamaan, edelleen. Treenien ajoista ja yleisestä fiiliksestä on voinut myös todeta treenien toimivuuden: kunto on noussut, vauhdit kasvaneet, kestävyys parantunut. Tosin vauhdit voisivat olla vähäsen kovemmatkin, mutta ihan ok kulkua kuitenkin.

Kovimpien viikkojen ja treenien jälkeen on ollut vaihtelevasti myös pientä väsymystä. Kovan harjoituksen jälkeen on välillä joutunut pitämään kaksi tai jopa kolme päivää palauttelua / kevennettyä harjoittelua. Varsinaisia lepopäiviä nämä eivät ole olleet, vain kevennettyä harjoittelua. Tähän pieneen väsymykseen on toisaalta vaikuttanut moni muukin asia, esimerkiksi työpäivät. Jumia on ollut myös kovempien harjoitusten ja viikkojen jälkeen. Toisaalta, ehkä tämä kertoo vain että kovissa harjoituksissa on vain hyvä tuntuma ja kulku – kovan harjoituksenhan pitää tuntuakin. Ehkä rasitusta pitää vain jatkossa kontrolloida paremmin. Määrää on tullut myös ihan hyvin, pienistä väsymystiloista huolimatta. Pitää määrien suhteenkin olla tarkkana jottei homma mene ainakaan yli.

Jossain välissä olis hyvä kisatakin, mutta vaikee sanoa tässä vaiheessa missä ja milloin tulee avattua kisakautta. No, ainakin joitakin testijuoksuja pittää tehdä kevään mittaan. Katsotaan, katsotaan.

Comments are closed.