Kisakauden alkua – treenit hyvällä mallilla

2024-05-28

Enemmän voisi ehkä tulla kilometrejä vielä mut aika hyvällä mallilla muilta osin ollut treenit näin kisakauden alussa.

SM-maastoissa kävin Kotkassa tämän kuun alussa. Siellä lajina 10 km yleisessä sarjassa ja sijoitus 11. Tasapainoinen ja hyvä juoksu Kotkassa, vaikka varmasti parannettavan varaa löytyi. Mietin olisinko ehkä voinut aloittaa aavistuksen hitaampaa jotta lopussa olisi ollut enemmän energioita. Toisaalta nytkin kiri oli ihan ok, joten vaikea sanoa. Ihan ok juoksu. Joo, maastot ovat kyllä olleet usein ohjelmassani näin keväisin ja oli kyllä taas kiva kisata. Hyvätunnelmaiset kisat kyllä.

Maastojen jälkeen olen jatkanut treenejä normaalisti. Kivuilta en ole välttynyt mutta melko tasapainoisesti treenit ovat joka tapauksessa sujuneet. Kieltämättä muutama kovempi vauhtikestävyystreeni on vaatinut useammankin päivän palautumisen ja näin ollen kilometreissä on tapahtunut pientä laskusuhdannetta. Tehot ovat olleet sitävastoin nousujohteiset; tässä mielessä treeni ei varmaankaan ole ollut liian kuluttavaa.

Aika paljon vauhtikestävyyttä on siis tosiaan ollut nyt ohjelmassani, lisäksi kevyempiä määräintervalleja, peruskestävyyttä, nopeutta, lihaskestävyyttä ja nopeusvoimaa; loikkiakin pystyy jo vähän. Ohjelma on myös toiminut: vauhtikestävyydessä vauhdit ovat nousseet. Pitää katsoa, voisi avata tosiaan myös ratakautta jossain vaiheessa. Vielä suunnitelmani ovat tämän osalta tosin suht auki. Kesäkuun alussa tai viimeistään juhannuksen tiennoilla varmaan jotain, katsotaan nyt – tästä on hyvä jatkaa treenailuja, ja kisailuja myös.

Comments are closed.