Kisakauden treenejä

2022-08-11

Kohtalaisen hyvällä mallilla alkaa olemaan treenien ja palautumisen suhde. Melkeinpä varovainen on saanut olla tosin ettei treenaile liikaa, liian kovaa tai ylimääräistä. Toistaiseksi on kuitenkin malttia löytynyt: treeni ja palautuminen kutakuinkin tasapainossa.

Jaksotus ollut edelleen kaksi kovaa viikkoa ja yksi kevyt. Kovilla viikoilla on ollut pääasiassa kolme kovahkoa harjoitusta; ei kuitenkaan kaikkia ihan täysitehoisina, ettei tulisi ylikuormittumista eikä palautuminen häiriintyisi.

Tehotreenien painopisteet juoksussa: maksimi- ja nopeuskestävyys ja nopeus, pääasiassa rataharjoituksina. Voimassa: maksimi- ja nopeusvoima. Ja lajivoimaa, esimerkiksi mäkijuoksuina. Myös tekniikkaa, koordinaatioita ja liikkuvuutta on ollut ohjelmassa. Lisäksi kuntouttavia tukiharjoitteita jossakin määrin, vaikka kipuja ei ole enää juurikaan onneksi ollut. Tosin ainahan niitä kipuja vähän on ; )

Eipä tässä, kisoissa sit näkee missä mennään ja miten treenit/treenijaksot ovat toimineet. Tästä on hyvä jatkaa taas tekemistä ja kisailujakin.

Comments are closed.