Kevään harjoittelua, kisakausi lähestyy

2024-04-26

Melko nopeasti pääsin treenailemaan Puolan kisamatkan jälkeen. Takareiden revähdys oli lopulta tosi lievä ja normaalin harjoittelun pystyin aloittamaan noin suurin piirtein reilun viikon kevyemmän jakson jälkeen.

Näin kevään aikana olen panostanut normaaliin tyyliin mäkiharjoitteluun, mäkijuoksuihin. Myös RRR:n harjoituksissa mäkiharjoittelu on ollut nyt painopisteenä. Niin omissa kuin RRR:n treeneissä harjoituspaikkana on ollut Puijo, mistä löytyykin todella hyviä harjoittelupaikkoja mäkijuoksuihin. Useampaan otteeseen on siis jo kavuttu erilaisia mäkiä tälle keväälle, ja vielä muutamia viikkoja ajattelin pitää tätä harjoitusmuotoa ohjelmassani: hyviä teho- ja lajivoimaharjoituksia kesän kisoihin ja ihan muutenkin. Mäkivetojaksolla olen keskittynyt myös voimakestävyyteen voimaharjoitusten osalta. Myös vauhtikestävyys, nopeus ja peruskestävyys ovat olleet ohjelmassani. Voimakestävyydessä pidän painot melko kevyinä ja toistoja on hieman enemmän kuin yleensä. Kisoissa ja mahdollisissa testijuoksuissa näkee sitten miten harjoitukset ovat toimineet. Voimakestävyyttä tukien mäkihyppelyt voisivat olla myös hyviä ja toimivia, mutta vammojen ja kipujen välttämiseksi en pidä niitä toistaiseksi ohjelmassani. Pienten kipujen takia joutuu muutenkin muokkaamaan välillä treenejä: esimerkiksi hyppy- ja loikkaharjoituksia en pysty tällä hetkellä tekemään täysillä jne.

Vaihtelevien kelien vuoksi tämä kevät on ollut jossakin määrin poikkeuksellinen treenailussa. Monesti tässä vaiheessa kautta olen jo muutamat ratatreenit juossut ulkona, mutta en tänä keväänä. Toistaiseksi näin. Toisaalta pienten jalkakipujen takia olen ehkä tietoisestikin passaillut rataharjoittelua, enemmän tai vähemmän. Muutaman viikon sisään olisi kuitenkin tarkoitus aloitella myös ulkoratakauden harjoittelua ja sitten kesempänä myös ratakisakautta tietysti. Ennen ratakisoja on tarkoitus kuitenkin juosta muutamia maasto- ja maantiekisoja keväälle kunhan nyt vain jalat ovat kunnossa eikä isompia kipuja ole. Luottavaisin mielin!

Comments are closed.