Ratakausi käyntiin, hieman jumista vauhtien suhteen

2023-05-27

Viime viikonloppuna availin ratakautta Leppävirran avoimissa Järvi-Suomen kisoissa 5000 m:llä. Olosuhteet olivat loistavat urheilemiseen. Omalla vedolla testijuoksumaisesti juostuun tulokseen 16.59 en kuitenkaan voi olla mitenkään tyytyväinen. Selvästi kovempaa tulosta odotin harjoitusten perusteella: toisaalta kauden avaus on usein haastava – tässä mielessä tällainen kisailu ja vauhtien testailu toimi harjoituksellisesti hyvin tähän kohtaan.

Vielä on kuitenkin siis juoksuvauhdeissa, erityisesti vauhtikestävyydessä, tekemistä. Voi olla että kevään parin viikon sairastelu on vaikuttanut juurikin vauhtikestävyyteeni, koska tuolta jaksolta jäi luonnollisesti useampi harjoitus tekemättä. Pitää siis keskittyä nyt vauhtiharjoitteluun huolella, jotta tulevissa kesän koitoksissa lähtisi juoksu rullaamaan vähän paremmin. En ole vielä huolestunut kovinkaan paljon kuntotilanteestani, koska treenit ovat menneet pääasiassa hyvin.

Vauhtikestävyysharjoitusten lisäksi tärkeinä elementteinä ohjelmassani on tällä hetkellä mäkijuoksut, nopeuskestävyys-, nopeus- ja voimaharjoitukset. Tästä jatkan siis treenailuja, ja kisailuja myös. Seuraavat kisastartit on todennäköisesti tuossa kesäkuun alkupuolella: esteitä ainakin olisi ajatuksena juosta.

Comments are closed.