Monipuolisella treenillä kevään ja kesän kisakauteen

2023-03-28

Viikkorytmitys, kaksi kovaa ja yksi kevyt viikko, on toiminut hyvin ja harjoittelu on pysynyt tasapainossa. Muutaman kerran on tosin kovempi tehoharjoitus tai pitkä lenkki uuvuttanut sen verran että seuraava harjoitus on pitänyt ottaa suunniteltua kevyemmin. Palautuminen on kuitenkin ollut normaalia, heti kevennetyn harjoituksen jälkeen on taas jaksanut ja pystynyt jatkamaan ohjelman mukaisesti harjoittelua.

Voima- ja tekniikkaharjoittelu on mielestäni pelittänyt myös: vauhdit ovat niin nopeudessa kuin nopeus- ja vauhtikestävyydessä parantuneet, ainakin jossakin määrin. Uutena vanhana elementtinä on tekniikkaharjoittelussa ollut mukana aitatekniikkaa ja -juoksua. Aitatekniikasta motivoituneena yhtenä tavoitteenani on ensi kesänä juosta taas myös esteitä. Erilaisten vaivojen takia on parina viime vuotena jäänyt osaltani tosiaan estejuoksut juoksematta, mutta ehkä tänä vuonna taas – pitkästä aikaa. Pitää kuitenkin maltilla edetä asiassa ettei tule mitään lisävaivoja nyt, ja paikat pysyisivät yleensäkin kunnossa.

Tekniikkaharjoittelu on muutenkin ollut motivoivaa: lisäharjoitteina juoksun taloudellisuus ja nopeus voivat todellakin parantua, jos voiman saa vain siirrettyä oikealla tavalla juoksuun. Tietenkin perustekeminen, juoksuharjoittelu yleensäkin, pitää olla kunnossa. Tekniikka tukee perusharjoittelua.

Lisäksi harjoitteluuni on kuulunut talven aikana hiihtolenkkejä, mikä on tukenut myös hyvin juoksua. Ja säästänyt jalkoja. Korvaavat tai vaihtoehtoiset harjoitusmuodot tuovat aina myös monipuolisuutta ohjelmaan.

Hyvällä motivaatiolla suuntaan kesää kohti. Ja pian pääsee testaamaan sitä kisakuntoakin, huhti-toukokuulla, maantie- ja maastokisoissa.

Comments are closed.