Pieniä kulumia ja huoltavaa

2020-08-13

Nyt kisataukoa on tullutkin lähes huomaamattomasti jo reilu pari viikkoa. Treenivaihde on ollut osittain tehoissa, nopeuskestävyydessä, mutta aika paljon kuitenkin peruskestävyydessä ja huoltavassa harjoittelussa. Lisäksi ohjelmaan on kuulunut liikkuvuutta ja voimaa.

Muutamissa tehotreeneissä on ollut kyllä hyvä tuntuma ja voimatasotkin vaikuttavat nousevan. Tietää hyvää loppukauden kisoihin, jos paikat pysyy suht koht kunnossa. Voimaharjoittelussa painopisteinä ovat olleet maksimi- ja nopeusvoima. Tosin vain osittain, jalan tilanteen mukaan. Maksimivoima ei ole järisyttävän kovassa iskussa vielä, mutta nousussa. Voiman lisäys on terävöittänyt juoksua, mutta tehnyt hyvää myös jalkavaivalle. Niin, tosiaan tuo jalan kipuilun syy selvisi. Alkuviikosta sain nimittäin diagnoosin: pientä kulumaa polvessa. Kuluma. Ei toisaalta iso yllätys, onhan tässä jokunen vuosi juostu. Hoito-ohjeena lähinnä huoltavaa korvaavaa harjoittelua ja lepoa. Voi myös juosta, tuntuman mukaan. Hyvä että voi juosta. Ja nyt on pystynyt juoksemaan, mutta toki maltilla mennään. Tein jo itse asiassa varovaisen loikkatreeninkin voimaharjoituksen yhteydessä ja jalka kestää hyvin!

Seuraavaksi olisi ajatuksena keskittyä nopeuteen. Nopeusintervalleja, määräintervallia, nopeuskestävyyttä, nopeusvoimaa. Myös huoltavaa ehdottomasti. Ja kestävyyttä. Ehkä se suorituskyky ja hyvä kisakunto sieltä vielä löytyy!

Comments are closed.