SAUL SM-hallit – lajivoitto

2024-02-22

Viikonloppuna osallistuin tosiaan SAUL:n (Aikuisurheiluliiton) SM-halleihin Jyväskylässä, Hipposhallissa. Osallistuin lauantaina sekä M40 -sarjan 1500m matkalle että RRR:n joukkueessa 4 x 200m viestijuoksuun. Ihan hyvin kulki kyllä molemmat matkat.

Omassa lajissani, M40 -sarjan 1500m:llä, lähdettiin heti alusta alkaen melko kovaa vauhtia Turun Toverien Jussi Sunan johdolla. Aika pitkälti jäin juoksun alkuvaiheessa seurailemaan vain tilannetta ottaen kuitenkin keulan kiinni. Jäin tästä huolimatta peesaamaan. Väliaikoja en tarkemmin ehtinyt seuraamaan, mutta kenttäkuulutuksesta kuulin että tonnin, 1000m:n väliaika, oli noin 2.55. Ihan hyvää vauhtia: odottelin kuitenkin vielä ja säästelin voimiani. Vähän ennen viimeisen kierroksen alkua tein ratkaisuni, lähdin kiriin ja menin kärkeen. Viimeisellä 100m:llä alkoi omakin veto tuntumaan ja Jussi sai myös vähän kavennettua välimatkaa. Täysillä piti siis puristaa maaliin: kiri ja taktiikka onnistui ja voitin tuloksella 4.19,37. Melko pienellä erolla toki; Jussin aika oli nimittäin 4.19,70. Pronssia kisassa otti Paimion Urheilijoiden Henri Heikkinen ajalla 4.24,73. Kahdeksan juoksijaa starttasi kisaan.

Tonnivitosen jälkeen palauttelin hieman ja vuorossa oli kisapäivän loppuun vielä 4 x 200m viestit. Juoksin RRR:n ankkurina (M45-30 4 x 200m). Kisa juostiin kahdessa erässä. Meille kestävyysjuoksunylkyille kyseessä oli todella sprinttimatka, emmekä asettaneet isompia tulostavoitteita viestille. Juoksu meni kaikilla osuuksilla tasapainoisesti ja lopputuloksissa olimme viidentenä. Kuusi joukkuetta osallistui kisaan. Hyvä ja onnistunut kisapäivä siis kaiken kaikkiaan ja kyllä erityisesti viestijuoksuissa on aina ihan oma joukkuehenkeä nostava fiiliksensä!

Tästä on hyvä jatkaa taas treenejä ja kisailuja!


SAUL SM-hallit Tulokset

Comments are closed.