Harjoituskauden alkua

2022-11-08

Harjoituskausi tosiaan lähtenyt käyntiin jo tässä. Kevyellä viikolla aloitin harjoittelun ja nyt toinen kova viikko menossa. Tasaisesti määrää, määräintervalleja, submaksimaalista nopeuskestävyyttä ja vauhtikestävyyttä. Myös voimaa ja kuntopiirejä on ohjelmassa. Nämä siis oikeastaan harjoitusalueina, joilla olisi tarkoitus takoa nyt marraskuun läpi; osin myös kyllä joulukuukin. Tällä hetkellä ainakin hyvä fiilis tekemisen suhteen, mikä johtunee varmaan enimmäkseen kauden aloittamiseen liittyvästä innostuksesta ja motivaatiosta: pääsee treenaamaan taas kunnolla, ensi talven/kevään ja kesän kisakaudet tietysti jo mielessä. Ja tosiaan, pitää olla tarkkana ettei innostu liikaa treenamaan ja ettei rasita liikaa heti alkuun. Maltilla pitää edetä, taas kerran.

Hyvä asia ollut myös ettei vaivoja/vammoja ole onneksi tullut nyt syksyn palauttavan kauden eikä harjoituskauden ensimmäisten viikkojen aikana. Yhtenä tavoitteena voisi pitääkin terveenä harjoittelemista. Harjoitteluhan sinänsä tietysti tukee monella tavalla tuota terveenä pysymistä yleensä; välillä vain mitä erilaisimmilta vaivoilta/vammoilta on vain todella vaikea välttyä. Treeni on sen verran kovaa ja kuluttavaa. Pitää panostaakin siis huoltaviin harjoitteisiin, muun muassa liikkuvuus- ja fysioharjoittein. Aerobinen harjoittelu ja voimaharjoittelu tukee osaltaan näitä tavoitteita, huoltavaa ja vahvistavaa tekemistä. Myös korvaavia harjoitusmuotoja pidän ohjelmassa.

Eipä tuossa, hyvä olisi tosiaan jos edes suht terveenä säilyisi (ainahan niitä kipuja on : ), paikat pysyisi ehjinä ja saisi tehtyä siis ehjää harjoituskautta. Kisoissa ja testeissä pääsee sit taas mittaamaan kuntoa ja näkee missä mennään. Talven hallikautta kohti siis, hyvällä motivaatiolla! : )

Comments are closed.