Harjoituskauden alku ja seurasiirto

2023-11-23

Uusi harjoituskausi pyörähti omalla kohdallani muutama viikko sitten käyntiin. Hyvin on kulkenut treenit ainakin toistaiseksi ja kovaakin on jo harjoiteltu. Liian kovia tehoja olen kuitenkin vielä välttänyt, teholliset harjoituksetkin ovat olleet lähinnä määräpainotteisia. Aerobinen harjoittelu on siis se keskeinen alue, johon tässä vaiheessa kautta olen keskittynyt, myös vauhtiharjoittelun osalta. Painopisteet omassa treeniohjelmassani ovat tällä hetkellä siis pääasiassa aerobisen määrän tekemisessä, vauhtikestävyydessä, määräintervalleissa/nopeudessa ja jossakin määrin myös voimaharjoittelussa. Saman tyylisellä ohjelmalla olisi tarkoitus myös jatkaa tekemistä nyt: tästä huolimatta yksittäisissä harjoituksissa voi ja saa olla kuitenkin vaihtelua viikkojen osalta.

Syksyn mittaan on ehtinyt pohtimaan tulevaa ja omalla kohdallani olenkin nyt tietynlaisessa käännekohdassa urheilukuvioitteni suhteen. Vaihdoin nimittäin seuraa tuossa hiljattain erilaisten keskustelujen ja ehkä pitkällisenkin pohdinnan tuloksena. Ihan arkipäivää tämä seurasiirto ei itselle ole: kolmenkymmenen vuoden aikana olen vain kerran aiemmin vaihtanut seuraa. Silloin kyseessä oli seurafuusion johdosta toteutunut siirto. Joka tapauksessa: jatkossa seurani on kuopiolainen kestävyysjuoksuseura Rauhalahti Road Runners. Paikallista seuraa edustan myös siis jatkossa.

Muutamissa Road Runnersien yhteisharjoituksissa olen ollutkin nyt mukana. Treeneissä on hyvä yhteishenki ja kivaa on ollut. Yhteistreenit tuovat todella hyvää vastapainoa monella tavoin, harjoitteluun ja muutenkin. Mielenkiinnolla suuntaan tulevaan. Näiden uusien asioiden myötä en kuitenkaan poissulje mahdollisuutta toimia aiemmassa seurassa jossakin vaiheessa jatkossa esimerkiksi vapaaehtoisena toimijana, toimitsijana yleisurheilukisoissa ja niin edelleen. Avoimin mielin. Jatketaan harjoituksia : )

Comments are closed.